Een lenteklokje behoort toe aan de groep stinsenplanten.
Een lenteklokje behoort toe aan de groep stinsenplanten. ((Foto: Pixabay))

Explosie van stinsenplanten in Heimanshof

HOOFDDORP - De IVN werkgroep Haarlemmermeer en De Heimanshof slaan zondag 14 april de handen ineen om bewoners van Haarlemmermeer te laten zien wat stinsenplanten zijn.

Er zijn vele prachtige variaties van deze voorjaarsbloeiers te zien in De Heimanshof aan de Wieger Bruinlaan. Tussen 13.00 en 16.00 uur zijn er presentaties, excursies en kinderactiviteiten, zoals een speurtocht en het maken van een 'zaadbom'. De tuin sluit 17.00 uur.

Wie aan stinsenplanten denkt, ziet Haarlemmermeer niet direct voor zich. Toch is er in deze gemeente een plek waar, dankzij het werk van vele vrijwilligers, heel veel fraaie voorbeelden van deze planten te vinden zijn, namelijk in De Heimanshof. De stinsenplanten zijn de afgelopen weken door het vroege warme weer explosief uit de grond geschoten.

Meer biodiversiteit

En er is zondag 14 april nog meer. Veel groene organisaties in Haarlemmermeer hebben zich verenigd in het platform Groen Haarlemmermeer. Ondersteund door NMCX Centrum voor Duurzaamheid gaan zij komend jaar samen de biodiversiteit in Haarlemmermeer vergroten. Gezamenlijk zetten zij zich in voor de campagne met als slogan: 'Meer biodiversiteit, help jij een handje?' Om het bezoekers van deze dag makkelijk te maken, geven IVN en Heimanshof een zakje zaad mee dat direct in de eigen tuin of in een saaie berm te zaaien is. En de kinderen kunnen een zaadbom maken die ze in eigen tuin of omgeving kunnen laten 'knallen'.

Meer berichten