We kunnen inmiddels niet meer zonder energiebronnen.
We kunnen inmiddels niet meer zonder energiebronnen. ((Foto: Pixabay))

Infoavond over Energietransitie

HOOFDDORP - Coöperatieve Windenergievereniging Meerwind verzorgt woensdag 17 april om 20.00 uur een gratis bij te wonen infoavond over Energietransitie.

Een team scholieren van het Kai Munk College bijt in Het Trefpunt aan de Hoofdweg het spits af met hun solar boat waarmee zij meedoen aan de Young Solar Challenge.

Vervolgens geeft Siward Zomer uitleg over de onderhandelingen rond het Klimaatakkoord en de Elektriciteitstafel. Hij was namens REScoopNL / Energie Samen voor Meerwind - aangaande burgerinitiatieven in duurzame energie - onderhandelaar aan de klimaattafel. Ook wordt hij directeur van alle Regionale Energie Strategieën (RES'en) die opgericht worden om het Klimaatakkoord.

Tot slot verzorgt wethouder Jurgen Nobel een presentatie over Energietransitie in Haarlemmermeer. Energietransitie zit in zijn portefeuille en hij heeft plaats in de stuurgroep RES-NHZ. De vorige coalitie heeft het document 'Ruimtelijke Verkenning Energietransitie' opgesteld. Acties vanuit de gemeente zoals 'winst uit je woning' of het experiment met huisbatterijen worden al uitgevoerd. De volgende stappen worden voorbereid.

www.meerwind.nl

Meer berichten