Wethouder Ap Reinders met de deelnemers aan ZAAI 2018-19 en medewerkers van ZAAI Haarlemmermeer en Rabobank Schipholregio.
Wethouder Ap Reinders met de deelnemers aan ZAAI 2018-19 en medewerkers van ZAAI Haarlemmermeer en Rabobank Schipholregio. ((Foto: Jur Engelchor))

Certificaten voor veertien deelnemers ZAAI

HAARLEMMERMEER - ZAAI Haarlemmermeer heeft, sinds de oprichting in 2015, 59 startende ondernemers geholpen om meer succesvol te ondernemen. Woensdag 10 april werd het coachings- en begeleidingstraject ZAAI Haarlemmermeer 2018 / 2019 afgesloten met de uitreiking van een certificaat door wethouder Ap Reinders aan de laatste lichting deelnemers.

In 2015 nam gemeente Haarlemmermeer het initiatief om ZAAI Haarlemmermeer op te zetten, geïnspireerd door voorgaande edities van ZAAI Amstelveen. De gemeente zag het aantal Zelfstandige Professionals (ZP'ers) en startende ondernemers namelijk al jaren sterk stijgen. Daarnaast wordt deze groep steeds belangrijker voor de lokale economie en werkgelegenheid. Maar niet iedere startende ondernemer beschikt over de commerciële vaardigheden om zijn of haar bedrijf naamsbekendheid te geven en succesvol te maken.

ZAAI Haarlemmermeer helpt startende ondernemers om succesvol te ondernemen. Dit doet zij door (persoonlijke) coaching sessies en masterclasses aan te bieden en door starters te verbinden met elkaar en met het bestaande lokale MKB. Door nu in startende ondernemers te investeren (te zaaien), kunnen ondernemers succesvol groeien. Dit versterkt de lokale en regionale economische structuur, zodat de hele gemeenschap kan oogsten.

Investeren

Wethouder Ap Reinders is enthousiast: "ZAAI helpt door te investeren in de ondernemerskwaliteiten van starters. Want ondernemerschap in Haarlemmermeer floreert en zeker bij de deelnemers aan ZAAI. Dat merk ik als ik met hen spreek en zie welke impact ZAAI heeft op hun ondernemerskwaliteiten. Hun lessen en ervaringen helpen op hun beurt ook weer andere ondernemers en stellen ZAAI in staat om toekomstige deelnemers nóg beter in hun startfase te ondersteunen."

Voor de editie van 2018-19 werden veertien ondernemers geselecteerd die vanaf de kick-off op 2 oktober hebben deelgenomen aan het ZAAI-programma. Tijdens de feestelijke afsluiting van het traject op 10 april gaven alle deelnemers een pitch van 3 minuten over hun ZAAI-ervaring. Hierna kregen ze uit handen van wethouder Ap Reinders hun deelnemerscertificaten uitgereikt.

De gemeente wil startende ondernemers in Haarlemmermeer ook de komende jaren via ZAAI steunen. Geïnteresseerde starters kunnen zich voor de volgende editie aanmelden via

https://zaaihaarlemmermeer.nl/aanmelden

Meer berichten