In Hoofddorp is de eerste open dag van Kenniscentrum WMO.
In Hoofddorp is de eerste open dag van Kenniscentrum WMO. ((Foto: Kenniscentrum WMO))

Eerste open dag Kenniscentrum WMO Hoofddorp

HOOFDDORP - "Er is grote behoefte aan Wmo consulenten, Jeugdprofessionals, Schuldhulpverleners en Budgetcoaches. Kortom, een behoefte aan professionals binnen het Sociaal Domein," zegt Miquel Wijngaards, directeur van Kenniscentrum WMO: "Omdat deze behoefte de komende jaren blijft stijgen, organiseren wij dinsdag 21 mei een open dag op onze opleidingsplaats te Hoofddorp. Een besluit tot omscholing is immers niet zomaar genomen."

Opleidingsinstituut Kenniscentrum WMO bestaat alweer 7,5 jaar en leidt inmiddels landelijk 180 cursisten per jaar op tot volwaardig Wmo- of Jeugdconsulent. Vanaf 2019 is het opleidingsaanbod uitgebreid met de Kiwa gecertificeerde opleiding Schuldhulpverlening 2.0.

Spannend is zo'n omscholing wel; het vraagt een investering van tijd en geld en brengt een periode van onzekerheid met zich mee; 'Vind ik straks wel een baan?' 'Het is al een tijdje geleden dat ik op school zat, hoe gaat het leren mij af?' en 'Hoe ga ik mij financieel redden tijdens mijn opleidingsperiode?'. Toch is het een stap waarvan velen dromen. Soms omdat zij niet bij de huidige werkgever kunnen blijven, maar ook vaak, omdat ze meer sociaal maatschappelijk betrokken willen zijn.

De open dag is dinsdag 21 mei tussen 15.00 en 20.00 uur op de nieuwe leslocatie in Hoofddorp, in het Van der Valk Hotel Schiphol A4, Rijksweg A4 3. Wijngaards: "Er zijn verschillende korte presentaties, de bezoekers kunnen sfeer proeven, docenten ontmoeten en vragen stellen aan medewerkers, oud-cursisten of Wmo consulenten. Wij kunnen alles vertellen over de verschillende opleidingen en een eerlijk toekomstperspectief schetsen op basis van persoonlijke competenties en ervaringen. Dit alles gebeurt onder het genot van een hapje en een drankje."

Informatie en aanmelding voor de open dag: www.kenniscentrumwmo.nl of 085-4018362.

Meer berichten