Met korte tussenpozen mogen de kinderen om-en-om vertrekken voor hun examenrit.
Met korte tussenpozen mogen de kinderen om-en-om vertrekken voor hun examenrit. ((Foto: Rowin van Diest))

Aftrap verkeersexamen basisscholen bij De Klimop

HOOFDDORP / HAARLEMMERMEER - Wethouder Marja Ruigrok kwam donderdagmorgen 6 juni het startschot geven voor het praktisch verkeersexamen van de leerlingen van groep 7 van rooms-katholieke basisschool De Klimop in Hoofddorp. Dit jaar doen 55 scholen en ruim tweeduizend leerlingen mee aan het praktisch verkeersexamen.

55 Scholen en ruim tweeduizend leerlingen

De wethouder zat echter vast in een file en kwam iets later ter plaatse waardoor een aantal deelnemers al van start was gegaan voor het verkeersexamen.

"Veiligheid in het verkeer is juist voor kinderen superbelangrijk," meent Ruigrok. "Elk kind zou de verkeersregels moeten leren zodat er minder slachtoffers vallen. Daarom zet ik me vol in voor verkeersveiligheid."

De route van het examen is zorgvuldig uitgezet. Tijdens de route letten mensen op diverse controleposten op onder andere het stoppen voor verkeerslichten, het verlenen van voorrang en het aangeven van richting. Leerlingen mogen alleen aan het praktisch verkeersexamen deelnemen op een fiets die aan de wettelijke eisen voldoet. Om ervoor te zorgen dat alle leerlingen over een veilige fiets beschikken, is voorafgaand aan het examen een fietskeuring door medewerkers van Fietsersbond Haarlemmermeer.

Het praktisch verkeersexamen wordt ieder jaar georganiseerd door OnderwijsAdvies, Traffic Support, de Meerwinkel, Fietsersbond Haarlemmermeer en Repair Café in samenwerking met gemeente Haarlemmermeer.

Meer berichten