De Hoofddorpse Charlotte Hayden-Palm is vol in training om de Africa Classic Schiphol Edition te volbrengen.
De Hoofddorpse Charlotte Hayden-Palm is vol in training om de Africa Classic Schiphol Edition te volbrengen. ((Foto: Aangeleverd))

Charlotte doet mee aan Africa Classic Schiphol Edition

HOOFDDORP - Charlotte Hayden-Palm doet van 12 tot en met 19 oktober mee aan de Africa Classic Schiphol Edition in Tanzania. Een initiatief van Royal Schiphol Group en Amref Flying Doctors. Tijdens deze speciale editie van Africa Classic mountainbiken maximaal honderd medewerkers van bedrijven die op Schiphol actief zijn in zes dagen 400 km en 4.000 hoogtemeters rondom de Kilimanjaro voor het goed doel. Amref Flying Doctors werkt aan een betere gezondheid van kwetsbare mensen in Afrika.

Sport ook mee voor Amref Flying Doctors

Charlotte Hayden-Palm (58) is werkzaam op Schiphol bij Capi-Lux Netherlands B.V. Als sportieve dame vindt zij het een eer en uitdaging deel te nemen aan de Africa Classic Schiphol Edition. Voor de Hoofddorpse is het event geslaagd wanneer zij voldoende sponsorgeld bij elkaar kan brengen (5.000 euro), zodat Amref Flying Doctors hun werk kunnen doen. Daarnaast hoopt zij de fietstocht van 400 km te volbrengen. Hiervoor is zij volop in training. Naast hardlopen en fietsen doet zij wekelijks een kracht- en conditietraining bij GZ&GB.

Drijfveer

De dochter van Hayden-Palm kreeg op 30-jarige leeftijd borstkanker. "Mede door de geweldige behandeling en de gezondheidszorg in Nederland heeft zij dit overwonnen. Daar ben ik zeer dankbaar voor,' vertelt de Hoofddorpse. Zij werd, samen met vier collega's, uitgekozen om mee te doen aan de Classic. "Toen ze me vroegen, zei ik volmondig 'Ja', aangezien ik wat wilde doen voor kwetsbare mensen in Afrika die geen of zeer moeilijk toegang hebben op gezondheidszorg. Ook wilde ik, nu ik nog gezond en fit ben, dit avontuur volbrengen in de geweldige wildernis van Tanzania."

Amref Flying Doctors

Africa Classic Schiphol Edition heeft tot doel zo veel mogelijk geld op te halen voor Amref Flying Doctors. Met dit geld wordt de gezondheidszorg in Afrika verbeterd en worden lokale mensen opgeleid tot gezondheidswerker en verloskundigen. Ook het slaan van waterputten en het verbeteren van de sanitaire voorzieningen in de dorpen is een doel. Daarnaast wordt informatie gegeven om mensen bewust te maken dat vrouwenbesnijdenis moet stoppen.

Sport mee

Zondag 8 september kunnen enthousiastelingen samen met Hayden-Palm bij de Toolenburgerplas in Hoofddorp voor het goede doel komen wandelen, hardlopen of fietsen voor 6 euro per persoon (meer mag natuurlijk ook). Wie deelneemt, ondersteunt de actie van Hayden-Palm. De opbrengst gaat, minus organisatiekosten, in zijn geheel naar de sponsoractie. Alle sportactiviteiten starten en finishen bij het Timepoint bij de Toolenburger Plas (vlakbij de hoek IJweg en de Bennebroekerweg, IJweg 1270). Bij de start- en finishlocatie kunnen de deelnemers hun fiets of auto uitstekend parkeren. Iedere deelnemer ontvangt bij betaling een lot met kans op prijzen. Het bedrag kan contant op de dag zelf of vooraf met een 'tikkie' betaald worden. De drie sportactiviteiten starten vlak na elkaar. De eerste groep (fietsers) vertrekt 10.00 uur. Hierna volgen de hardlopers met daar achteraan de wandelaars. De verwachting is dat iedereen rond 12.00 uur gefinisht is.

Wie meefietst, kan kiezen uit 15 of 25 kilometer, hardlopers hebben de keuze uit 3, 6 of 9 kilometer. Wandelaars lopen 8 kilometer.

Bekijk (en doneer via) de persoonlijke pagina van Charlotte Hayden-Palm:

www.africaclassic-schipholedition.nl/Charlottehayden-Palm

Meer berichten