In alle zes de Haarlemmermeerse massagesalons worden tijdens massages illegale seksuele handelingen verricht.
In alle zes de Haarlemmermeerse massagesalons worden tijdens massages illegale seksuele handelingen verricht. ((Foto: Pixabay | Mariolh))

Illegale prostitutie in massagesalons H'meer

HAARLEMMERMEER - In alle zes de massagesalons in Haarlemmermeer worden seksuele handelingen verricht tijdens ontspanningsmassages, soms ongevraagd. In één salon lijkt zelfs sprake van mensenhandel. Dat is gebleken na bezoeken van een mystery guest. Burgemeester Marianne Schuurmans heeft alle zes de salons voor 3 maanden gesloten.

In één salon signalen van mensenhandel

Burgemeester Marianne Schuurmans: "Allereerst is het zonder vergunning verrichten van seksuele handelingen tegen betaling niet toegestaan. Daarbij komt dat de masseuses dit werk niet in alle gevallen vrijwillig doen. Reden genoeg dus om deze vorm van illegale prostitutie aan te pakken."

De mystery guest is ingezet om illegale prostitutie in massagesalons op te sporen. Hij heeft bij alle massagesalons gevraagd om een ontspanningsmassage van een uur. Tijdens de behandeling heeft hij zoveel mogelijk informatie proberen te krijgen van de masseuse: haar (werk)naam, nationaliteit, hoe lang ze het werk al deed en op welke tijdstippen van de dag ze werkte. Er is niet gevraagd om seksuele diensten, maar als de mystery guest het vermoeden had dat deze werden aangeboden, probeerde hij te achterhalen wat er precies werd bedoeld.

Uit zijn bezoeken bleek dat in alle massagesalons seksuele diensten werden aangeboden of zelfs ongevraagd werden uitgevoerd. De mystery guest is niet op de aanbiedingen ingegaan en zodra de behandeling seksueel van aard werd, staakte hij de massage.

Mensenhandel

In een van de massagesalons waren de signalen van mensenhandel zo duidelijk dat deze zijn gemeld aan de AVIM (Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel.

www.haarlemmermeergemeente.nl

Meer berichten