Tentoonstelling Woord in Beeld

Uit
'Touch me like a butterfly', een schilderij van Eline Gumbert.
'Touch me like a butterfly', een schilderij van Eline Gumbert. (Foto: Aangeleverd)

HOOFDDORP - Een spannende dialoog tussen woord en beeld, dat kenmerkt de kunst van Eline Gumbert uit Hoofddorp. Die is vanaf zondag 15 september te zien in de tentoonstelling 'Woord in beeld' in De Ark.

Meestal is er eerst het gedicht, dan komt het schilderij. "Het begint vaak met een gedachte, idee of gevoel", vertelt Eline Gumbert. "Die worden woorden. Later worden de woorden beelden. Het blijft in beweging. Woorden en beelden leggen elkaar niet uit, maar vertellen hun eigen verhaal. Liefst zou ik willen dat die beelden en woorden voor zichzelf kunnen spreken." Die dialoog tussen woord en beeld laat de kijkers steeds opnieuw kijken; 'Wat zie ik, wat lees ik, welk gesprek ontstaat er?'.

Eline Gumbert is aan de kunstacademie in Den Haag opgeleid tot grafisch vormgever. Daarna maakte ze een overstap van de vorm van de tekst naar de inhoud, ze werd schrijver en dichter. Later keerde ze terug naar de drukkerij om het beeld weer bij het woord te voegen. De typografie van haar gedichten is een belangrijk onderdeel van de tekst. Er is op de tentoonstelling ook een gedichtenbundel van haar aanwezig.

Opening

De officiële opening is zondag 15 september om 17.00 uur. Tot 18.00 uur is er naast woorden en beelden muziek en een hapje en drankje. Iedereen is welkom in De Ark aan de Muiderbos. De tentoonstelling loopt tot half november en is elke dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur te bekijken. Toegang is vrij.

'Omgeven', een werk van Eline Gumbert.