Werkzaamheden aan IJweg in Getsewoud

Wonen
De wegwerkzaamheden zorgen voor enige overlast.
De wegwerkzaamheden zorgen voor enige overlast. (Foto: Pixabay | PIRO4D)

HOOFDDORP - De rijweg en het fietspad van de IJweg, tussen de rotonde Getsewoudweg en de rotonde Venneperweg, wordt opgeknapt. Het asfalt wordt verwijderd (frezen) en er wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Binnenkort start aannemer De Jong Zuurmond met de werkzaamheden.

De werkzaamheden starten maandag 9 september en de verwachting is, als het weer het toelaat, dat deze 11 oktober klaar zijn. Als de planning wijzigt, krijgen bewoners een bericht van de aannemer en wordt https://haarlemmermeergemeente.nl/werkzaamheden-ijweg-getsewoud aangepast. De aannemer voert de werkzaamheden uit tussen 7.00 en 17.00 uur.

Fases

Fase 1: vanaf rotonde Getsewoudweg tot Laagveld - 9 t/m 13 september

Fase 2: vanaf Laagveld tot Laan van Loevestein - 16 t/m 20 september

Fase 3: vanaf Laan van Loevestein tot Laan van Gildestein - 23 t/m 27 september

Fase 4: vanaf Laan van Gildestein tot rotonde Venneperweg - 30 september t/m 4 oktober

Fase 5: het het fietspad tussen de Getsewoudweg en de Venneperweg - 7 t/m 11 oktober

De aannemer probeert de geluidsoverlast door de werkzaamheden zo beperkt mogelijk te houden. 

Bereikbaarheid

Per fase is het deel van de weg, waar de werkzaamheden zijn, afgesloten voor het verkeer. Er komen omleidingsborden langs de weg. Op de delen waar geen werkzaamheden zijn, kunnen bewoners / bezoekers wel met de auto bij de woningen en bedrijven komen. Als er voor de inritten werkzaamheden zijn, kunnen bewoners / bezoekers met de auto tijdelijk niet bij de woningen of bedrijven komen. Woningen en bedrijven zijn te voet en met de fiets aan de hand wel bereikbaar.

Als de aannemer het bestaande asfalt verwijdert of het nieuwe asfalt aanbrengt, kunnen bewoners of bezoekers met de auto tijdelijk niet bij de woningen of bedrijven komen. Na het verwijderen van het asfalt kan er voorzichtig over het gefreesde deel van de weg gereden worden. Een paar dagen voor het verwijderen en aanbrengen van het asfalt krijgen bewoners bericht. Hierin staat de precieze planning voor de asfaltwerkzaamheden. De woningen en bedrijven zijn altijd bereikbaar voor de hulpdiensten.

Huisvuil ophalen

Op de ophaaldagen van De Meerlanden kunnen bewoners het huisvuil aan de weg zetten. De aannemer zorgt ervoor dat de vuilniswagen hier bij kan.

Bij vragen is Niek Kamper (tot en met 2 september) en Ron de Lange (vanaf 3 september) te bereiken via 0900-1852. Of mail naar info@haarlemmermeer.nl met in het onderwerp 'IJweg Getsewoud'.

haarlemmermeergemeente.nl