Inloopuur fibromyalgie in Spaarne

HOOFDDORP - Wie fibromyalgie heeft, wil meestal wel meer weten over deze aandoening en hoe ermee om te gaan is. Elke tweede donderdag van de maand houdt de patiëntenvereniging FES (Fibromyalgie en Samenleving) een inloopmiddag in het Spaarne Gasthuis aan de Spaarnepoort in Hoofddorp voor mensen met fibromyalgie én hun naasten. Deskundigen van de FES beantwoorden vragen en helpen patiënten leren leven met deze aandoening.

Letterlijk betekent fibromyalgie: pijn in bindweefsel en spieren. De klachten zijn pijn, stijfheid, vermoeidheid en soms stemmingswisselingen. Waardoor mensen met fibromyalgie precies klachten krijgen, is onbekend. In hun lichaam is niets te vinden dat de aandoening verklaart. Er zijn geen medicijnen om de aandoening te genezen. Wel kunnen de klachten verminderen met pijnstillers, matige beweging en rust.

Donderdag 12 september tussen 13.30 en 15.00 uur zijn leden van de vereniging aanwezig om patiënten en geïnteresseerden persoonlijk te woord te staan. De vereniging is te vinden bij de afdeling Patiëntenvoorlichting in de centrale hal van het ziekenhuis.

Aanmelden is niet nodig. Meer informatie ontvangen, bellen kan met de afdeling patiëntenvoorlichting van het Spaarne Gasthuis Hoofddorp op 023-2242060 en kijk op

www.fesinfo.nl

Meer berichten