Samen met papa en mama aardappels rooien.
Samen met papa en mama aardappels rooien. ((Foto: Rowin van Diest))

Drukke aardappeloogstdag in Parklanden

NIEUW-VENNEP - Het begon jaren geleden met lekker zelf in de klei wroeten om aardappelen te rooien. Inmiddels is het uitgegroeid tot een enorm festijn voor het hele gezin. De aardappeloogstdag in Parklanden was dit jaar op zondag 8 september.

Om de drukte wat te spreiden en er een nog leukere dag van te maken, nam de organisatie wat activiteiten over van het Boerenpaasfeest dat zij in de lente organiseerde. Op de aardappeloogstdag konden de bezoekers nu ook limonade melken, er was een wedstrijd hooivork hangen en kinderen mochten een hut bouwen, samen met huttenbouwer Palenpa.

Limonadekoe

Bij aankomst was er koffie en thee. Voor de limonade moesten de handen uit de mouwen bij de limonadekoe. Vervolgens ging het met de tractor naar het aardappelveld om hier eigen aardappelen te gaan rooien. De bezoekers mochten hiervan frites snijden die de organisatie bakte. Ook de appels glimlachten jong en oud toe. Zij mochten op elkaars nek klimmen om de appelen te plukken uit de hoogstambomen. Speuren kon met de speurtocht door het maïsdoolhof en de kinderen mochten knuffelen met de geitjes.

Met een deel van de opbrengst van de verkoop van aardappelen wordt Voedselbank Haarlemmermeer gesteund. Een doel waar Parklanden ook veel aardappelen aan schenkt. Daarnaast gebruikt Parklanden de opbrengst van de aardappeloogstdag voor het onderhouden van de wandelpaden in Parklanden.

Meer berichten