Slechte seizoensstart voor SV Hoofddorp

Sport
Hoofddorp kan het niet bolwerken, thuis tegen Zaanlandia.
Hoofddorp kan het niet bolwerken, thuis tegen Zaanlandia. (Foto: Rowin van Diest)

door onze sportverslaggever

HOOFDDORP - Het zondagteam van SV Hoofddorp is zeer slecht aan het seizoen begonnen. De thuiswedstrijd op 22 september tegen Zaanlandia werd met 0-4 verloren.

Trainer Jethro Abram begreep er na afloop helemaal niets van. Zijn team had een redelijke voorbereiding op het nieuwe seizoen gehad. En toch ging het op de eerste officiële competitiedag helemaal fout.

Zaanlandia kwam na goede aanval op 0-1. Hoofddorp had daarna pech dat het enkele goede kansen niet wist te benutten. Vrij onverwacht werd het 0-2. Toen werd het spel van de thuisploeg beduidend minder.

Hard werken

In de tweede helft zag Abram tot zijn tevredenheid dat er wel heel hard werd gewerkt om terug te komen in de wedstrijd. Het lukte echter maar niet te scoren. De anders zo trefzekere Martijn Tjon-A- Njoek had zijn dag niet. En ook Sidney Schmeltze verzuimde een opgelegde kans te benutten. Zaanlandia speelde het spel slim en kon de 0-3 maken. Het duel was hiermee definitief beslist. Hoofddorp bleef wel aanvallen, maar dat overtuigde de tegenstander niet. Doelman Guus Zuidema werd in de slotfase nog een keer verslagen via een counter.

Abram wou het duel na afloop snel vergeten. Hoofddorp heeft de beschikking over een grote en sterke selectie en zal volgende week ongetwijfeld sportief revanche willen nemen. Dat moet dan gebeuren in Alkmaar tegen AFC '34.

MO13 selectieteam

Beter nieuws was er bij de vrouwenafdeling van SV Hoofddorp. Sinds dit seizoen heeft de MO13-1 (meisjes onder 13 jaar) de status gekregen van selectieteam. Dit betekent dat het team driemaal per week traint en ook nog eens onder leiding van een gediplomeerde trainer, Raymond Verhagen. Hierdoor krijgen de meiden de mogelijkheid zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.

Het talentvolle meidenteam is niet onopgemerkt gebleven. Speelster Amber Verloop heeft een uitnodiging gehad voor de KNVB MO13-1. Op 1 en 8 oktober heeft Amber een selectieactiviteit waar zij de KNVB-coaches mag laten zien hoe goed zij kan voetballen.