Groene omlijsting tomatenkwekerij in Rijsenhout

Nieuws
De beoogde groenstrook maakt plaats om te spelen, de hond uit te laten en te hardlopen.
De beoogde groenstrook maakt plaats om te spelen, de hond uit te laten en te hardlopen. (Foto: Pixabay | Gisela Merkuur)

RIJSENHOUT - Rondom het glastuinbouwbedrijf van tomatenkweker Schenkeveld laat Stallingsbedrijf Glastuinbouw Nederland (SGN) een groenstrook aanleggen. Waar kinderen kunnen spelen en waar je bijvoorbeeld kunt hardlopen of de hond uitlaten. Wethouder Mariëtte Sedee vraagt de gemeenteraad hieraan mee te werken.

Ruimte voor recreatie is zeer gewenst op die plek, maar past niet binnen de diverse bestemmingen die nu gelden voor de grond, zoals 'Verkeer', 'Groen', 'Water' en 'Gemengd'. Daarom is een zogeheten 'verklaring van geen bedenkingen' nodig van de gemeenteraad om het plan te kunnen uitvoeren. Als de gemeenteraad instemt, krijgen de kassen straks een mooie groene omlijsting die toegankelijk wordt voor publiek.

In 2017 kreeg de tomatenkweker de vergunning voor de ontwikkeling van een groot glastuinbouwbedrijf. De kassen liggen in deelplan 4 van glastuinbouwgebied PrimA4a en kwamen onder andere op een brede strook waar het dorp een groengebied verwachtte. De plannen voor de wegen en het groen moesten hierdoor worden aangepast.

De grond is nu nog eigendom van SGN, maar wordt overgedragen aan de gemeente, die de groenstrook ook gaat beheren. SGN heeft samen met een klankbordgroep het ontwerp gemaakt en zorgt voor de aanleg.

www.haarlemmermeergemeente.nl