DIOS maakt indruk in tweede klasse

Sport

NIEUW-VENNEP - DIOS maakte zondag 22 september in en tegen Soest haar debuut in de tweede klasse. De ploeg verloor wel, maar maakte indruk.

Nog nooit heeft een team van DIOS zo hoog gespeeld dus het was allemaal best een beetje spannend deze eerste competitiewedstrijd. Maar DIOS maakte vanaf de eerste minuut een sterke indruk. Na een dik kwartier gaf Darius Broxterman de bal op maat aan Mike Degenaars. Die wist op behendige wijze te scoren. Daarna bleef DIOS goed overeind.

Soest, dat vorig jaar als vierde in de tweede klasse eindigde, drong steeds meer aan en kreeg steeds meer kansen. Een minuut voor het rustsignaal maakte Rick de Kooken hands en gaf de arbiter een strafschop. Doelman Rinse Klinkenberg was kansloos op het volgende schot.

Op de counter

In de tweede helft werd Ralph Noordam gewisseld voor Wesley Boomgaart. DIOS besloot steeds meer op de counter te gaan spelen. Doelman Klinkenberg bleek een betrouwbare sluitpost en voorkwam meerdere keren een achterstand. Broxterman raakte geblesseerd en werd vervangen door Milan van der Keer. In de slotfase kon Soest toch de drie punten pakken, maar DIOS kon, ondanks het verlies, met een goed gevoel naar huis.