Vrouwen Overbos met grote winst door in beker

Sport

HOOFDDORP - De vrouwen van SV Overbos gaan verder in het bekertoernooi. De uitwedstrijd tegen Kolping Boy wonnen de dames zondag 22 september met maar liefst 0-11.

Door deze grote zege is het team als groepswinnaar uit de bus gekomen. Vooraf waren er nog wat zorgen, omdat vier vaste krachten niet aanwezig waren. Lieselotte Wels stond wel in de basis, maar was niet blessurevrij. Om het team compleet te maken, werd een aantal dames uit het tweede opgetrommeld.

Wels maakte al in de derde minuut 0-1. Kolping Boys kon daarna geen enkel moment gevaarlijk worden. Na bijna een half uur spelen kon Wels opnieuw scoren. En via een hard schot van Abygail Lemstra werd het 0-3 en was het duel na een half uur al beslist. Nog voor de pauze werd het 0-4 en 0-5 door Marscha Roubos en Lemstra.

Drie goals in 4 minuten

In de tweede helft bleef Overbos overtuigend spelen. Het duurde even voor het de score verder uitbreidde. Maar in een periode van 4 minuten werd drie keer gescoord. De schutters waren Rebecca Blankenzee, Roubos en Emma Huurman. Via een prachtige solo kon Danique Blokker de 0-9 maken. In de slotfase waren er nog treffers van Chimee van Steijn en Huurman wat de eindstand bepaalde op 0-11.

Overbos lijkt al vroeg in het seizoen in grote vorm.