Winst en verlies voor hockeyers De Kikkers

De Kikkers-vrouwen maken ook tegen Alkemade een sterke indruk.
De Kikkers-vrouwen maken ook tegen Alkemade een sterke indruk. (Foto: Rowin van Diest)

door onze sportverslaggever

NIEUW-VENNEP - De hockeyvrouwen van De Kikkers blijven het goed doen in de competitie en wonnen zondag met 3-2 van Alkemade. Het team van trainer / coach Sander van den Broek staat op de tweede plek van de ranglijst. De mannen van De Kikkers verloren diezelfde dag teleurstellend met 1-5 van Spandersbosch. Het team van trainer Elmar Vermeijden is duidelijk nog in opbouw.

De vrouwen van De Kikkers waren in de eerste helft duidelijk de beste. Door een treffer van Robin van Lonkhuizen werd het 1-0. De tegenstander had geluk dat voor de rust deze voorsprong niet groter werd. In de tweede helft liep de doelman van de thuisploeg tegen een gele kaart op. Alkemade maakte daarvan gebruik en scoorde in korte tijd twee keer. De Kikkers kwam, toen de doelman terugkeerde, sterk terug. Bo Martina maakte gelijk. En de verdiende, winnende treffer werd gemaakt door Tjitske Pol.

Van den Broek was na afloop tevreden: ''We doen goed mee. De komende twee weken krijgen we zware tegenstanders. Eerst Wateringse veld dat net onder ons staat. De week daarop spelen we tegen koploper Uitgeest. Als we die beide duels goed doorkomen, zitten we definitief op het goede spoor.''

Mannen

De mannen van De Kikkers zitten in een moeizame periode. Van Spandersbosch werd met 1-5 verloren en het team van trainer / coach Elmar Vermeijden staat een-na-laatste. In de eerste helft ging het duel nog redelijk gelijk op en met rust stond het nog 0-0. Via een strafcorner kon de tegenstander in het tweede bedrijf snel scoren. Daarna maakte een speler van de thuisploeg een overtreding die te zwaar werd bestraft. Kikkers moest met een man minder verder. Spandersbosch profiteerde daar goed van en liep snel uit naar 0-2 en 0-3.

Vermeiden besloot daarna om alles of niets te gaan spelen. Coen Beemster kon via een strafbal nog scoren. Maar aan de andere kant was de tegenstander nog twee keer trefzeker. Vermeijden bleef na afloop realistisch: ''We zitten met een jong team dat nog duidelijk moet wennen. Volgende week spelen we tegen Hoorn, dat ook geen denderende start van het seizoen heeft gehad. We gaan uit van onze kracht en blijven hard werken. Dan komen de betere tijden zeker.''