Eis 18 jaar voor doden Raja Draaisma

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

HOOFDDORP - Het Openbaar Ministerie heeft donderdag 12 september in hoger beroep 18 jaar onvoorwaardelijk geëist tegen Ferry de G. (38) voor het doodschieten van zijn ex-vriendin Raja Draaisma.

In juni 2015 werd Raja bij haar huis in Hoofddorp door drie kogels om het leven gebracht. Al snel was haar ex-vriend verdachte in de zaak, die tijdens het proces zegt uit noodweer te hebben gehandeld. De rechter ging daar niet in mee en veroordeelde de man uiteindelijk tot 12 jaar cel.

Het Openbaar Ministerie was het niet eens met de uitspraak die de rechter in 2016 deed. Die veroordeelde De G. weliswaar voor doodslag op zijn ex-vriendin, maar achtte moord met voorbedachte rade niet bewezen. Daardoor viel zijn straf lager uit.

Onvoorwaardelijk

Nu is de eis 18 jaar onvoorwaardelijk. Het OM acht moord bewezen en stoort zich aan de houding van de verdachte. Volgens het OM werpt hij zich in een slachtofferrol. Het OM vindt 19 jaar een passende straf, maar geeft in de eis een jaar 'korting' om de vertraging die de zaak heeft opgelopen.

i.s.m. Mediapartner NHNieuws