Onnodig verlies KIOS

KIOS staat lange tijd voor, maar moet de 2 punten toch aan ZKV laten.
KIOS staat lange tijd voor, maar moet de 2 punten toch aan ZKV laten. (Foto: Rowin van Diest)

NIEUW-VENNEP - De nachtmerrie van een korfballer: wind en regen. En van die laatste twee waren er meer dan genoeg zaterdag 28 september op de korfbalvelden van KIOS.

Desondanks had KIOS, na de kansloze nederlaag vorige week tegen koploper Achilles, alle kans om een andere topper, ZKV uit Zaandam, één of meerdere punten af te nemen. Vanaf het begin zat KIOS goed in de wedstrijd, schiep meer kansen dan ZKV, maar sprong daar minder effectief mee om. Daardoor kon ZKV de ruststand beperken tot een 5-4 achterstand.

Na rust leek KIOS de wedstrijd onder controle te hebben en met nog 10 minuten te spelen, stond het 10–8 voor de thuisploeg. Vervolgens werd ZKV scherper met korte kansen en binnen 7 minuten waren de rollen compleet omgedraaid, 10–12. KIOS vocht zich terug naar 12–13 en had een gelijkspel voor het grijpen, maar een toegekende strafworp werd gemist, zodat de 2 punten mee naar Zaandam gingen.

Scores

De dames waren goed voor acht treffers: Bo van Tol maakte er vier, Anouk Harting en Ilse Landman beiden twee. De overige vier doelpunten kwamen op naam van de heren Daan Landman (twee keer), Rico Landman en Jeroen Vos.