50PLUS wil meedoen aan verkiezingen H'meer

Politiek

HAARLEMMERMEER - In september was Geert Dales, landelijk partijvoorzitter van de politieke seniorenpartij 50PLUS en Hoofddorper, te gast bij de lokale radiozender, MeerRadio. Tijdens het interview deelde Dales mee dat zijn partij voor maart 2022 plannen heeft om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer.

Dales vertelde dat hij ervan overtuigd is dat 50PLUS bij de raadsverkiezingen in Haarlemmermeer hoge ogen zal gooien en er in zal slagen een plek in de gemeenteraad te veroveren. De Hoofddorper lichtte niet toe of hij de lijst zelf als lijsttrekker wil aanvoeren of hoeveel zetels de partij hij denkt binnen te slepen van de huidige 39 die er zijn te verdelen.

Haarlemmermeer heeft als een van de weinige gemeenten in Nederland nog niet eerder een ouderenpartij in de raad gehad. Tijdens de verkiezingen van 2014 had de CDVP (inmiddels niet meer vertegenwoordigd in de raad) wel een samenwerking met een ouderenpartij, de landelijke politieke beweging OPA (Ouderen Politiek Actief).

50PLUS is nu vertegenwoordigd in de Tweede en Eerste Kamer, in alle provincies en in 21 gemeenten. Als het dus aan Dales ligt, vanaf 2022 ook in Haarlemmermeer als 22ste gemeente.