Antoinette en Ton Ruighaver met burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven na de uitreiking
Antoinette en Ton Ruighaver met burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven na de uitreiking ((Foto: Aangeleverd))

Antoinette en Ton Ruighaver koninklijk onderscheiden

NIEUW-VENNEP - Antoinette en Ton Ruighaver uit Nieuw-Vennep zijn vrijdagmiddag 4 oktober Koninklijk onderscheiden. Ze zijn nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven bracht het echtpaar een verrassingsbezoek en reikte de lintjes uit.

Zowel Antoinette als Ton Ruighaver hebben hun hele leven met veel tijd, liefde en toewijding bijzonder veel en allerlei soorten vrijwilligerswerk gedaan. De lintjes symboliseren de dank van de samenleving voor hun zorgzaamheid. Het echtpaar deed onder meer vrijwilligerswerk bij de kerk, de voedselbank, het Gasthuis van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, verzorgingshuizen Westerkim en Horizon, de Johan Boogaardschool, de vrouwenbond, de tennisvereniging, de Lionsclub, de ondernemersvereniging en het waterschap. Omkijken naar mensen die wat ondersteuning of aandacht nodig hebben, zit hen in het bloed. Ton Ruighaver is 82 jaar, maar rijdt nog altijd 'de oudjes' naar de kerk.

De uitreiking stond gepland voor april 2020 bij de jaarlijkse lintjesregen. Omdat Antoinette Ruighaver ernstig ziek is, besloten de gemeente en de kanselarij de daarom vervroegd te laten plaatsvinden. Het echtpaar wist van niets en reageerde ultiem verrast en vereerd.

Omkijken naar een ander

De lintjes werden aangevraagd door de kinderen van het onderscheiden echtpaar; Edwin, Taco en Marielle Ruighaver. Ze zijn buitengewoon trots op hun ouders en hopen dat hun lintjes anderen inspireren óók naar een ander om te kijken en de handen uit de mouwen te steken.

Meer berichten