Een kaarsje voor elk slachtoffer.
Een kaarsje voor elk slachtoffer. ((Foto: Aangeleverd))

Herdenking Schipholbrand op 26 oktober

OUDE MEER / SCHIPHOL - Het is een zinvolle traditie ontdekte het Platform Vluchtelingen voorgaande jaren, om jaarlijks de Schipholbrand te herdenken. Voor veel nabestaanden en overlevenden is het niet voorbij, in hun hart en hoofd. Ook is er nog steeds discussie over de brandveiligheid in gevangenissen. Daarom verzorgt het Platform ook dit jaar de herdenking, op zaterdag 26 oktober.

Op die dag in 2005 ging 's avonds laat in het cellencomplex op Schiphol-Oost het brandalarm af. Er vielen elf doden. Het gebouw is inmiddels verplaatst naar Schiphol-West, maar vlakbij de oude plek staat een klein monument achter Breguetlaan 67 tegenover de Shellpomp in Oude Meer. Daar is om 19.00 uur de sobere herdenking van ongeveer een half uur met onder andere het noemen van de elf namen van de slachtoffers met een kaars en bloem. Protestkoor Morrend Volk werkt weer mee.

Wie erbij wil zijn, worden uitgenodigd bloemen mee te nemen.

In het Platform Vluchtelingen Haarlemmermeer werken samen Amnesty International Hoofddorp, Haarlemmermeerse Raden van Kerken, Caritas Haarlemmermeer, Humanistisch Verbond Haarlemmerland, P-Punt, Stichting Amalia, SMOM, Narhaba en Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer. Voor alle informatie, zie

www.vluchtelingenhaarlemmermeer.nl

Meer berichten