DIOS vlak voor tijd onderuit

Logo DIOS.
Logo DIOS. (Foto: PR)

NIEUW-VENNEP - Het eerste voetbalteam van DIOS heeft geen geluk in de tweede klasse. De uitwedstrijd zondag 13 oktober tegen Theole in Tiel werd met 3-2 verloren door een doelpunt vlak voor tijd. Door dit resultaat blijft het team in de onderste regionen van de ranglijst staan.

DIOS toonde veel strijdlust. In de openingsfase waren de kansen voor de thuisploeg. Doelman Rinse Klinkenberg hield de eerste 10 minuten zijn doel leeg. Daarna was hij echter kansloos op een hard schot. Het team van Lange trok zich van deze tegenslag weinig aan en kreeg daarvoor na 10 minuten de beloning. Kevin Lei nam een vrije trap die hoog voor kwam. Jeffrey Hoefkens kon met het hoofd de gelijkmaker scoren. Het zou tevens de ruststand worden. Nima Asadi en David Reis waren ondertussen al geblesseerd naar de kant gegaan. De vervangers waren Jesper Wiggers en Ralph Noordam.

Kansen

De tweede helft was amper begonnen of Milan van de Keer gaf de bal scherp voor op Mike Degenaars. Die bedacht zich geen moment en haalde doeltreffend uit. Na bijna een uur spelen stond het weer gelijk. Daarna volgden aan beide kanten nog kansen. In de laatste minuut kon Theole onverdiend de zege nog pakken.

DIOS moet het volgende week thuis opnemen tegen Pancratius. Dat kan een zeer bijzondere wedstrijd worden.