Venneper Beau pakt mountainbiketitel 2019

Beau van Steijn op weg naar de titel 'Kampioen 2019'.
Beau van Steijn op weg naar de titel 'Kampioen 2019'. (Foto: Aangeleverd)

ROZENBURG / NIEUW-VENNEP - De finale van de MTB cup Zuid-Holland was zaterdag 12 oktober in Rozenburg. Hierin was een mooie rol voor de 14-jarige Nieuw-Venneper Beau van Steijn weggelegd. Met als resultaat een eerste plaats in de laatste wedstrijd van het seizoen en de titel Kampioen 2019.

De MTB cup Zuid Holland is een competitie tussen een aantal Zuid- en Noord-Hollandse mountainbikeverenigingen, waaronder MBC de Noordbikers die ook in het Haarlemmermeerse bos actief is. De competitie bestaat uit meerdere wedstrijden in verschillende (jeugd)categorieën. De wedstrijden worden gehouden op parcoursen in bossen en over heuvels. Ook zijn er twee Streetraces; op de boulevard van Noordwijk en rondom de Molen van Rozenburg.

Kletsnat

In een door regen getekende laatste wedstrijddag startte Beau sterk. Hij wist vanaf de start direct de kop te pakken in zijn klasse, die gedomineerd wordt door volwassen deelnemers. Door op het kletsnatte parcours ronde na ronde uit te lopen en deelnemers te dubbelen, wist Beau kleur te geven aan het rondje om de Molen. Hij finishte met ruime voorsprong op de andere deelnemers.

Constant presteren

Beau heeft in de verschillende wedstrijden van de competitie bewezen constant te kunnen presteren. Iedere wedstrijd liet hij een mooie klassering zien, waardoor hij steeds hoger in het overall klassement kwam te staan. Tijdens de een-na-laatste wedstrijd in Bergschenhoek van 8 september werd hij in een spannende eindsprint net vierde. Hierdoor kwam op de eerste plaats te staan in het overall klassement. Door zijn resultaat in de wedstrijd van Rozenburg heeft hij zijn eerste plaats weten vast te houden en werd Kampioen 2019.

Het mountainbikeseizoen is voor 2019 afgesloten. En met een mooie titel. Beau gaat zich deze herfst en winter richten op de nationale en internationale wedstrijden in het veldrijden.