Winst voor hardwerkende vrouwen Overbos

Voetbal.
Voetbal. Foto: pexels

HOOFDDORP – De vrouwen van SV Overbos versloegen zondag 13 oktober Medemblik met 3-5. Sono de Leeuw viel ook deze wedstrijd op met twee prachtige acties en drie treffers.

Overbos wist vooraf dat het moest winnen om de aansluiting met de kopgroep te houden. Tegenstander Medemblik had nog geen punt veroverd en leek op papier een makkelijke tegenstander. Dat viel in de praktijk tegen. Medemblik was alleen nog maar uitgekomen tegen de beste teams uit de tweede klasse. En de drie nederlagen op rij waren allemaal met kleine cijfers geweest.

Overbos moest vanaf de eerste minuut hard werken om het initiatief te nemen en te houden. Al snel kon de thuisploeg op voorsprong komen. Daarna werkte Overbos heel hard om terug te komen. Na iets meer dan 20 minuten kon Marissa Kraakman scoren, het voorbereidende werk was gedaan door Lieselotte Wels. Diezelfde speelster kon even later Overbos op voorsprong zetten. Medemblik had daarna geluk dat enige grote kansen door Overbos niet werden benut. Via een schitterende actie kon De Leeuw de tussenstand op 1-3 bepalen. Vijf minuten later kon De Leeuw na een schitterende solo opnieuw scoren. En ook de volgende treffer kwam na een solo van de uitblinkende De Leeuw. Het laatste doelpunt werd gemaakt door Emma Huurman, haar schot was onhoudbaar voor de keepster.

Komend weekend nemen de dames van SV Overbos het op tegen SC Buitenveldert, en dat is een oude bekende.