Energieke Vink! op 27 oktober weer bomvol activiteiten

Uit
Energie is onmisbaar, maar wel op te wekken via steeds meer natuurlijke bronnen.
Energie is onmisbaar, maar wel op te wekken via steeds meer natuurlijke bronnen. Foto: Pixabay

HAARLEMMERMEER - NMCX opent nogmaals haar deuren voor alle Haarlemmermeerders. Kom langs en ontdek wat jij (nog meer) kunt doen om het dagelijks leven makkelijker, comfortabeler, voordeliger en duurzamer te maken.

Zondag 27 oktober is er voor jong en oud in de gymzaal aan de Prins Hendriklaan 33 in Hoofddorp van 11.00 tot 16.00 uur weer van alles te doen. Vink! staat deze dag in het teken van energiebesparing en -opwekking. Ga langs bij de Energiedokter en krijg een recept op maat. Hij vertelt precies wat de 'patiënt' kan doen in zijn huis om het energieverbruik - en dus de energierekening - te verlagen. Begin hiermee goed voorbereid aan grotere operaties, zoals zonnepanelen en isolatie in huis.

Mini Energy Party's

Tijdens deze Energy Party's - om 11.30 en om 14.00 uur - krijgen de bezoekers inzicht in het eigen energieverbruik en leren over de mogelijkheden om energie te besparen en zelf energie op te wekken. Maar zij delen ook hun eigen kennis en ervaring over de energiebesparende maatregelen die zij al genomen hebben. De Energy Party's worden geleid door een vrijwillige energiecoach. Reserveer een plek via de website onderaan dit artikel.

Energiebank

Energiecoaches van de Energiebank hebben al veel woningen in Haarlemmermeer bezocht en weten dus met welke (kleine) aanpassingen al veel energie en dus euro's te besparen zijn. Ga bij ze langs en krijg tips, of maak een afspraak voor een huisbezoek.

Quizzen bij Meerwind

De Coöperatieve Windenergievereniging Meerwind exploiteert drie windmolens in Haarlemmermeer. Sinds 1989 zijn er meer dan duizend visionaire en betrokken inwoners uit Haarlemmermeer lid van de coöperatie. Zij zagen toen al in dat het energievraagstuk eindig was, indien men met fossiele brandstoffen zou doorgaan. Doe mee met een van de quizzen en win de 'Wind in de rug 2020'.

Kijk voor het hele programma op de website van NMCX

Het logo van Vink!