Heimanshof open tijdens Nacht van de Nacht op 26 oktober

Uit
Kaarslicht in plaats van kunstlicht, dat is één van de acties in de Nacht van de Nacht.
Kaarslicht in plaats van kunstlicht, dat is één van de acties in de Nacht van de Nacht. (Foto: Pixabay)

HOOFDDORP - Heemtuin De Heimanshof doet zaterdag 26 oktober mee met de Nacht van de Nacht. De tuin is open van 19.00 tot 21.00 uur en slechts verlicht met lantaarntjes.

Bij verenigingsgebouw De Kijkdoos worden kastanjes gepoft boven een vuurkorf en worden sterren gekeken. Doel van de actie is mensen bewust maken van de enorme hoeveelheid kunstlicht die wij verbruiken en het effect daarvan op mensen en de natuur.

Vanuit de ruimte is te zien dat Nederland helemaal oplicht door de hoeveelheid kunstlicht. Overdadig lichtgebruik heet lichtvervuiling dat het leefritme van veel dieren, planten en ook de mens verstoort. Daar is wat aan te doen. Gebruik alleen kunstlicht als het echt nodig is. De lichten uit in de ruimtes waar je niet bent, scheelt energie en is beter voor het milieu.

Licht uit

De Nacht van de Nacht is een landelijk initiatief van de Natuur- en Milieufederaties. Zaterdag 26 oktober wordt in het hele land actie gevoerd om aandacht te vragen voor lichtvervuiling. Dan doen veel bedrijven, gemeenten en mensen het licht uit. Ook de Struinkids van De Heimanshof doen mee.

www.nachtvandenacht.nl