Wethouder bij les over zinloos geweld op Hoofdvaart College

Nieuws
De bekende tegel tegen zinloos geweld.
De bekende tegel tegen zinloos geweld. (Foto: PR)

HOOFDDORP - Wethouder Marjolein Steffens-van de Water (Jeugd & Onderwijs) is maandag 28 oktober op het Hoofdvaart College in verband met een projectweek rond het thema 'Zinloos geweld' die op die dag begint.

Ook in Haarlemmermeer komt zinloos geweld voor. Zo zijn er in 2019 drie steekincidenten geweest waarbij jongeren betrokken waren. Eind 2018 was er ook zo'n incident. 

Het project van het Hoofdvaart College dient ter preventie van geweld onder jongeren, het vergroten van bewustzijn van de risico's van geweld en wapenbezit. Het lesprogramma dat het Hoofdvaart College aanbiedt aan leerlingen van de derde klas is opgebouwd rond de film 'Fataal'

Het streven is dat alle Voortgezet Onderwijs-scholen in Haarlemmermeer het lesprogramma gaan draaien. Kaj Munk heeft dit al op eigen gelegenheid gedaan. De gemeente betaalt de kosten.

Ervaringsdeskundige

Het pakket bestaat uit een lesmodule van HALT (nieuw en speciaal ontwikkeld voor dit onderwerp), digitaal lesmateriaal voor docenten, de film 'Fataal' en de bijeenkomst met Margo, een (niet-Haarlemmermeerse) moeder van een dader en dus ervaringsdeskundige. Zij deelt haar verhaal en beantwoordt vragen.