Heftige emoties bij eerste DIOS-duel zonder Dave Lange

Sport
Logo DIOS.
Logo DIOS. Foto: (Foto: PR)

NIEUW-VENNEP - DIOS verloor zondag 27 oktober met 0-3 van Kampong in de tweede klasse. Het was de eerste wedstrijd zonder hoofdtrainer Dave Lange. Het team van de thuisploeg speelde met rouwbanden en een shirt met daarop een foto van de intens populaire coach.

Het totaal onverwachte overlijden van Dave Lange doet enorm zeer bij DIOS. Het werd dan ook een zeer indrukwekkende herdenking, alvorens het fluitsignaal klonk als startsein van de wedstrijd. Het eerste en tweede elftal van DIOS mochten door de hulp van WVHEDW en Kampong allebei tegelijk thuis spelen. De minuut stilte zorgde zelfs bij de meest koele persoon voor vochtige ogen. "De 48-jarige Lange zal niet snel vergeten worden bij de dorpsclub", sprak voorzitter Peter Damen in de propvolle kantine.

Assistent Ruben Kienhorst is gevraagd om de functie van Lange tijdelijk over te nemen. Kienhorst is al bijna 5 jaar actief bij DIOS. Hij krijgt assistentie van Bernie Duwel en Daan Klinkenberg. Laatstgenoemde speelt momenteel als profvoetballer in Finland. De competitie wordt daar echter snel afgesloten vanwege de naderende winter. De dorpsclub heeft nu nog even tijd om na te denken over een waardige opvolger, al zal dat moeilijk worden.

Wedstrijd

Tegen Kampong had DIOS het moeilijk. Het eerste uur hield het elftal dapper stand. Daarna kon de tegenstander, die gewoon beter was, op voorsprong komen. In de tweede helft wist Kampong nog twee keer te scoren. Bij DIOS was er wel een grote strijdlust.

De ploeg kon geen punten aan de overleden trainer schenken. Maar het eerbetoon was er een om nooit te vergeten.

===

Lees ook:

DIOS neemt afscheid van geliefde coach Dave Lange