SV Hoofddorp met winst naar tweede plek

Sport
Hoofddorp is het seizoen uitstekend begonnen en bezet zelfs de tweede plaats.
Hoofddorp is het seizoen uitstekend begonnen en bezet zelfs de tweede plaats. (Foto: Rowin van Diest)

HOOFDDORP - SV Hoofddorp versloeg zondag 27 oktober FC Uitgeest met 1-0. Door deze winst stijgt het team van trainer Jethro Abram naar de tweede plek van de ranglijst in de tweede klasse.

Beide teams maakten een goede indruk. Uitgeest liet behoudend spel zien, maar deed dat wel op knappe wijze. Het initiatief lag bij het team van Abram. En er kwamen al snel enkele kansen. De doelman van Uitgeest hield zijn team overeind. Later waren er goede mogelijkheden die werden gecreëerd door Gairvyno Zeefuik, Martijn Tjon-A-Njoek en Mohamed Chih. Uiteindelijk zou laatstgenoemde speler de score openen. Na dit doelpunt moest de tegenstander aanvallender gaan spelen en dat kwam het wedstrijdbeeld ten goede.

Hoofddorp verzuimde om via enkele snelle counters het duel te beslissen. Uitgeest kon het aan de andere kant de thuisploeg niet meer moeilijk maken.

Trots

Abram en zijn manschappen waren na afloop zeer tevreden. Zij zijn vanzelfsprekend trots op de tweede plek die zij nu innemen, want dit is sinds zeker 5 jaar niet meer het geval geweest. Zeker niet vorig jaar, want toen begon Hoofddorp uitermate zwak aan het seizoen en werd er lange tijd tegen degradatie gestreden. Pas op de laatste wedstrijddag waren die problemen voorbij. Abram is vol vertrouwen dat zijn team in de top blijft meedraaien. De breedte van de selectie is sterk en de sfeer in de groep uitstekend.