FC VVC krijgt te weinig

FC VVC.
FC VVC. (Foto: PR)

NIEUW-VENNEP - FC VVC kwam zaterdag 26 oktober in en tegen Oegstgeest niet verder dan 1-1. Het team van trainer Rick IJzendoorn ging niet goed met de kansen om en had ook weinig geluk.

Vooraf was het team verzwakt door blessureleed. Om toch een volwaardig team op te kunnen stellen, werden verschillende jonge talenten naar voren geschoven. Tom van Rooijen, Tim van Boekel en Roy Gerritsen waren voor het eerst present in het eerste team.

Op het schitterende complex van Oegstgeest liet het team direct een strijdbare indruk achter. Van Rooijen liet als rechtsback zien betrouwbaar te zijn en gaf zijn directe tegenstander amper ruimte. Van Boekel werkte hard en succesvol op het middenveld. Na een kwartier werd een goede aanval opgebouwd en kwam de bal bij Kevin van Vilsteren. Die kopte de bal snoeihard achter de doelman, echter, de lat voorkwam een treffer. Van IJzendoorn zag daarna tot zijn frustratie dat er een periode kwam dat minder gedreven werd gespeeld. De thuisploeg kon daarvan gebruik maken en scoorde enige minuten voor rust 1-0.

Volop kansen

In de tweede helft werkte VVC hard om terug in de wedstrijd te komen. Dat lukte na ongeveer een uur spelen toen Van Vilsteren met een kopbal de gelijkmaker kon aantekenen. Daarna kwamen er nog volop kansen. Oegstgeest had echter geluk dat verschillende mogelijkheden voor VVC geen doel troffen.

VVC ging met te weinig terug naar huis. Zaterdag 2 november wordt er thuis tegen Aarlanderveen gespeeld. Een week later komt Be Fair naar Nieuw-Vennep.