De ruimte met bridgers en de goed gevulde prijzentafel.
De ruimte met bridgers en de goed gevulde prijzentafel. ((Foto: Johan de Vos))

Zesde Harten troef voor Unicef wederom in Nieuw-Vennep

NIEUW-VENNEP - Elk jaar rond 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, slaat Nederland aan het bridgen voor Unicef. Onder de naam 'Harten troef voor Unicef' zijn er op meer dan vijftig plekken bridgedrives door heel Nederland. In Nieuw-Vennep is deze bridgedrive, voor de vierde keer, op zondag 17 november in het Ontmoetingscentrum.

Het doel van de Harten Troef van dit jaar is het bijeenbrengen van geld voor innovatief onderwijs voor jongvolwassenen in Jordanië: voorbereid op de banen van de toekomst. Jordanië is een baken van stabiliteit in het Midden-Oosten. Van oudsher is het land een save haven voor vluchtelingen. Op dit moment worden honderdduizenden Syrische vluchtelingen opgevangen in kampen. Het Za'atari kamp is het bekendste voorbeeld, inmiddels wonen hier 80.000 mensen.

Een van de grootste problemen in Jordanië is de jeugdwerkeloosheid. Jongeren missen de kennis en de vaardigheden die cruciaal zijn voor een arbeidsmarkt die pijlsnel verandert. Ze hebben veel te verwerken of vaak jarenlang onderwijs gemist. UNICEF wil dat deze jongeren vaardigheden leren om zich te kunnen voorbereiden op een studie en werk.

Bij het vijfjarige jubileum van de Harten Troef in 2018 werd een recordopbrengst van 2.100 euro gehaald en landelijk liefst 69.977,77 euro. Hiermee zijn veel kinderen op de vlucht geholpen.

Aanmelden

Aanmelden voor de Vennepse bridgedrive in Het Ontmoetingscentrum aan de Elemastraat 65, kijk op de website van Bridgeclub Linquenda, www.bclinquenda.nl of neem contact op met Arda de Vos, 06-10759612 of Koos Herscheid 0252-687197.

Meer berichten