De leerlingen van Bommelstein zorgen dat de omgeving van hun school netjes blijft.
De leerlingen van Bommelstein zorgen dat de omgeving van hun school netjes blijft. ((Foto: Aangeleverd))

Basisschool Bommelstein maakt omgeving schoon

NIEUW-VENNEP - Rooms-katholieke basisschool Bommelstein steekt de handen uit de mouwen. Begin november zijn zij gestart met het schoonmaken van de omgeving van hun school. Niet eenmalig, zij gaan dit geregeld doen.

Om de leerlingen dit makkelijk te maken heeft NMCX Centrum voor Duurzaamheid materiaal ter beschikking gesteld. "Voor de kinderen is dit niet alleen een duurzame boodschap, het is ook gewoon goed voor ze om lekker buiten te zijn", beredeneert Anne Niehe, directeur van de school. "Zo snijdt het mes aan twee kanten."

Wereldburgers

Begin dit schooljaar zijn de kinderen en leerkrachten op Bommelstein begonnen met het scheiden van afval. Hierdoor steeg het besef dat zij ook een rol kunnen spelen in het opschonen van de omgeving van de school. Een woordvoerder van de school: "Onze visie is dat wij kinderen laten opgroeien tot wereldburgers. Daar hoort goed voor de wereld zorgen bij. Als school hebben we daar een voorbeeldfunctie in. Voorleven, noemen wij dat. Kinderen zijn onderdeel van onze samenleving. Sterker nog: ze zijn onze toekomst. Zij moeten later zelfstandig (duurzame) keuzes kunnen maken. Wij willen ze daar onder andere met deze actie op voorbereiden."

Opschoonacties

Wil jij jouw omgeving ook schoner maken? Trommel buren, collega's, vrienden en familie op en doe een rondje door de buurt. Neem contact op met NMCX als je materiaal wilt lenen. Zij kunnen ook meedenken over activiteiten om de (mid)dag nog leuker te maken.

www.nmcx.nl

Meer berichten