Ellie en Astrid houden de omgeving rond Woonzorg De Eijk schoon.
Ellie en Astrid houden de omgeving rond Woonzorg De Eijk schoon. ((Foto: Aangeleverd))

Haarlemmermeer ruimt op

HAARLEMMERMEER - Steeds meer bewoners in Haarlemmermeer slaan de handen ineen en organiseren gezamenlijke opschoonacties. Naast de Trash Walk die elke eerste zaterdag van de maand in Nieuw-Vennep is, werd vorige week dinsdag rondom basisschool De Octopus en zaterdag 16 november Hoofddorp Oost opgeschoond.

Kylie en Monique moesten voor een maatschappijleerproject van Menes een sociaal probleem aanpakken. Zij kozen ervoor om door middel van een presentatie en een opschoonactie 'Plastic soep' onder de aandacht te brengen bij de kinderen van Basisschool De Octopus in Toolenburg. "Momenteel zijn er al veel activisten die aandacht geven aan de Plastic soep. Wij vinden het ook belangrijk dat de jongere generatie goed geïnformeerd wordt, omdat zij degene zijn die met al het afval moeten leven", licht Kylie toe. "En alle kinderen waren enorm enthousiast."

Vier zakken vol

Wijkraad Hoofddorp Oost organiseerde zaterdag ook weer een opschoonactie. "Tijdens de Landelijke Opschoondag was dit zo'n succes dat we niet een heel jaar met de volgende actie wilden wachten", vertelt Jessica Kunz, bestuurslid van de wijkraad. "Het is fijn dat we ook buiten de Landelijke Opschoondag om, op NMCX Centrum voor Duurzaamheid kunnen rekenen om materiaal te lenen en wat bekendheid aan onze actie te geven. Ondanks recente opschoonacties hadden we nu binnen een uur alweer vier vuilniszakken vol."

Opschoonactie?

Wil jij ook een schonere omgeving? Organiseer een opschoonactie met buren, collega's of medescholieren. Neem contact op met NMCX Centrum voor Duurzaamheid. Zij hebben materiaal beschikbaar en kunnen jouw actie onder de aandacht brengen.

www.nmcx.nl

Meer berichten