Team de Vennepers doet mee aan de Roparun.
Team de Vennepers doet mee aan de Roparun. ((Foto: Aangeleverd))

Vennepers lopen van Parijs naar Rotterdam voor goed doel

NIEUW-VENNEP - Een team van inwoners uit Nieuw-Vennep neemt van 30 mei tot en met 1 juni deel aan de RoPaRun. Deze estafetteloop van ongeveer 520 km start in Parijs en eindigt in Rotterdam.

Roparun 2020

Een Roparun team bestaat uit acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen. Dat is meer dan anderhalve marathon. Fietsers van dat team begeleiden de lopers de gehele route. Daarnaast gaan er chauffeurs, fysiotherapeuten en een kok mee.

"Naast de sportieve uitdaging willen wij als Vennepers graag ons steentje bijdragen aan dit goede doel", vertelt Schrama van Team de Vennepers. “We hebben het team zo goed als compleet en zijn gestart met de trainingen, de organisatorische voorbereidingen en vooral ook met het inzamelen van donaties."

Hoofddoel

Al vanaf het eerste jaar is het ophalen van geld het hoofddoel van de Roparun. Het geld is namelijk bedoeld om projecten te financieren die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, veraangenamen. 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven' is het motto van Stichting Roparun. In het 27-jarige bestaan van de estafetteloop is al ruim 88 miljoen euro opgehaald door de teams.

Hulp

Team de Vennepers (team 214) roept derhalve iedereen in Nieuw-Vennep en omstreken op hen te helpen. Dat kan financieel, maar ook met materialen. Zo hebben zij busjes nodig voor de verplaatsingen, een massagetafel en ook zo'n honderd bananen. Als er bedrijven of instellingen zijn die willen sponsoren, is het team enorm geholpen. Zij hopen aan het einde van de rit een mooi geldbedrag te kunnen doneren aan Stichting Roparun.

Doneren, steunen of Team de Vennepers volgen in hun uitdaging, kijk op

www.devennepersroparun.nl

Meer berichten