Schuif aan bij een warme kerstmaaltijd van Maatvast.
Schuif aan bij een warme kerstmaaltijd van Maatvast. ((Foto: Pixabay))

Kerstmaaltijden bij Maatvast

HAARLEMMERMEER - Op zestien locaties in Haarlemmermeer biedt Maatvast een gratis kerstmaaltijd aan voor mensen die een steuntje kunnen gebruiken. De maaltijden worden mede mogelijk gemaakt door het Coöperatiefonds van de Rabobank.

Het wordt een traditie, de kerstmaaltijden die Maatvast aan het einde van het jaar organiseert. Net als voorgaande jaren hoopt de stichting weer zo'n achthonderd personen, die wat aandacht goed kunnen gebruiken, blij te maken met een gratis maaltijd in een feestelijke ambiance.

Warme ontmoeting

Directeur Maarten Askamp: "Het is niet vanzelfsprekend dat feestdagen voor iedereen feestelijk zijn. Maatvast draagt via de openstelling rond en tijdens de feestdagen bij aan een gezellige, warme ontmoeting. Extra mooi dit jaar is dat verschillende locaties hun maaltijden en feestelijke kerstactiviteiten hebben gepland op eerste en tweede kerstdag. Dat zijn met name de dagen waarop eenzaamheid en verdriet extra gevoeld wordt."

Inwoners die iemand kennen in een kwetsbare positie worden opgeroepen zich samen op te geven voor een maaltijd.

Niet alleen

Om de juiste doelgroep aan tafel te krijgen, heeft Maatvast ook haar partners binnen het Sociaal Domein gevraagd om kwetsbare inwoners attent te maken op de maaltijden, zodat ook zij tijdens kerst niet alleen hoeven zijn.

Een overzicht van de zestien kerstmaaltijden en de negentien speciale kerstactiviteiten bij Maatvast staat op:

www.maatvast.nl

Meer berichten