KIOS start zaalcompetitie met nederlaag

KIOS.

NIEUW-VENNEP - KIOS is de zaalcompetitie zaterdag 23 november begonnen met een nederlaag. In de eerste klasse bleef Tjoba uit Goes net iets sterker. Het duel eindigde in 20-19.

KIOS begon als favoriet aan haar eerste duel in deze klasse. Vergeleken met vorig jaar in de tweede klasse is er nu een schotklok en wordt er sterk gelet op de zuivere speeltijd. Hierdoor wordt het duel sneller en aantrekkelijker.

In de eerste helft ging het duel gelijk op, de ruststand was 10-9 en alles was dus nog mogelijk. In de tweede helft zakte KIOS sterk terug en speelde lange tijd tegen zichzelf. De thuisploeg kon te makkelijk uitlopen naar 19-15. Coach Marc Krook en zijn selectie kregen na een time-out weer een goede periode en even leek het er op dat het toch nog goed kwam. Twee minuten voor tijd stond het zelfs 19-19. Via een prachtig afstandsschot kon Tjoba toch weer op voorsprong komen. KIOS had daarna geen kracht meer om terug te komen.

Krook en zijn manschappen nemen het komend weekend in de hoofdstad op tegen Swift.