SV Hoofddorp (za) blijft aan de kop goed meedoen

SV Hoofddorp krijgt maar weinig kansen van het stugge, behoudende THB, maar weet hier goed mee om te gaan. (Foto: Rowin van Diest)

HOOFDDORP - Het zaterdagteam van SV Hoofddorp won 23 november met 1-2 van het stugge THB. Door deze winst blijven de Hoofddorpers aan de kop van de vierde klasse goed meedoen.

door onze verslaggever

Hoofddorp wist dat scoren tegen THB moeilijk ging worden. Door het behoudende spel van de thuisploeg zat er inderdaad weinig tempo in het duel. Na een goed opgezette aanval kon spits Pieter Koeckhoven toch het net vinden. Nog voor de pauze moest het team van trainer Raymond van de Kley accepteren dat het gelijk werd via een vrije trap.

In de tweede helft was Hoofddorp de ploeg die voortdurend in de aanval was. En na lang werken was er dan 7 minuten voor tijd de beloning. Bas Handgraaf kon op fraaie wijze 1-2 scoren. In de resterende periode kwam deze kleine voorsprong niet meer in gevaar.

Leider Donovan Partosoebrato: ''THB heeft aanvallend gewoon weinig te bieden en stond voortdurend met alle manschappen achterin. Het was dus heel moeilijk om erdoor te komen. We kregen weinig kansen, daar moesten we goed mee omgaan.''

Vol vertrouwen

Hoofddorp heeft drie punten minder dan koploper HBC. De achterstand op de nummer 2, VSV is twee punten. Maar Partosoebrato is vol vertrouwen: "We hebben minder duels gespeeld en spelen voor de winterstop nog drie belangrijke duels. Eerst komende zaterdag, 30 november, tegen VSV. Een week later tegen VEW. En we sluiten 2019 af met de derby tegen UNO. Als we die drie duels goed afsluiten, zijn we alweer een stuk verder. Hoe dan ook, doen we serieus mee aan kop."