DIOS met dikke cijfers verslagen

Het veel sterkere HBS maakt het DIOS onmogelijk tot scoren te komen.
Het veel sterkere HBS maakt het DIOS onmogelijk tot scoren te komen. (Foto: Rowin van Diest)

NIEUW-VENNEP - Het blijft slecht gaan met DIOS in de tweede klasse. De uitwedstrijd tegen het sterke HBC uit Heemstede werd met 5-0 verloren. Het team van trainer Ruben Kienhorst wist aanvallend weinig te creëren en de nederlaag was terecht. Door dit resultaat blijft de nieuwkomer in deze klasse onderaan staan.

DIOS wist dat het zwaar zou worden, vooral omdat HBC thuis extra sterk is. In de beginfase waren de teams redelijk gelijkwaardig. In de 24ste minuut opende de thuisploeg de score. Voor de pauze werd de doelman van DIOS nog een keer verslagen. In de 67ste minuut werd het duel beslist toen het 3-0 werd. Verschillende spelers van DIOS verlangde daarna zichtbaar naar het eind van de wedstrijd. HBC had er echter zin in en bleef aanvallen. Het kwam nog twee keer tot scoren. Een van de doelpunten was een eigen doelpunt van Jesse van Wees.

DIOS moet voor de winterstop nog twee duels spelen. Zondag 8 december komt Nieuw Utrecht, dat zeer fysiek speelt, naar Nieuw-Vennep. Een week later wacht de uitwedstrijd tegen Hooglanderveen.