Buurtbemiddelaars helpen bij burenruzies.
Buurtbemiddelaars helpen bij burenruzies. ((Foto: Pixabay))

Buurtbemiddelaar bij MeerWaarde

HAARLEMMERMEER - MeerWaarde wil haar bestand met Buurtbemiddelaars aanvullen. Buurtbemiddelaars zijn goed getrainde vrijwilligers die het fijn vinden om de medemens een handje te helpen bij burenruzies.

Een buurtbemiddelaar is iemand die goed kan luisteren, kan samenvatten en kan doorvragen. Een buurtbemiddelaar heeft interesse in de medemens en respect voor de mening van anderen. En hij / zij kan omgaan met weerstand.

Voordat iemand als bemiddelaar aan de slag gaat, volgt hij / zij een training buurtbemiddeling. De eerstvolgende trainingsdagen zijn vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari. Deelname aan de opleiding is kosteloos.

Aan de praat krijgen

Buurtbemiddelaars werken in tweetallen en proberen de buren die overlast van elkaar ervaren, gezamenlijk om de tafel te krijgen. Zij begeleiden het gesprek, spelen niet voor rechter en vellen geen oordeel. Zij proberen de ruziënde partijen weer aan de praat te krijgen en hen zelf een oplossing te laten bedenken. Buurtbemiddelaars hebben geheimhoudingsplicht en zijn kosteloos door bewoners in te schakelen.

Interesse en / of meer informatie, neem contact op met Nelleke van Wonderen, coördinator buurtbemiddeling Haarlemmermeer via 023-5698883 of buurtbemiddeling@meerwaarde.nl.

Meer berichten