Boompjes worden in het Bulderbos geplant.
Boompjes worden in het Bulderbos geplant. ((Foto: Aangeleverd))

Haarlemmermeer bijna 50 fruitbomen rijker

HAARLEMMERMEER - Op diverse plekken in Haarlemmermeer zijn afgelopen weken bijna vijftig fruitbomen aangeplant. De Heer Land & Water, die het groen in de regio onderhoudt in opdracht van de gemeente, leverde de bomen.

De fruitbomen-actie past perfect in de campagne 'Biodiversiteit, help jij een handje?' van Groen Haarlemmermeer. Met deze campagne werken circa twintig groene organisaties in Haarlemmermeer samen aan een grotere biodiversiteit in de regio.

Verdeling

De imkervereniging kreeg twintig fruitbomen op haar Bijenpark aan de Spieringweg in Cruquius. Hier staan de bijenvolken van de imkers en worden bovendien de zwermen opgevangen uit Haarlemmermeer. Daarnaast kon de dorpsraad van Beinsdorp zich verheugen op tien appel-, peer- en pruimenboompjes. Ook het Vlinderweitje van het Bulderbos heeft acht fruitbomen ontvangen, om de biodiversiteit van dit bos te bevorderen. Tot slot ontving De Biologische tuinderij / zorgboerderij Landyn in Zwaanshoek tien laagstam fruitbomen, omdat een lage boom veel makkelijker plukbaar is voor jong en oud. De diverse organisaties hebben zelf de bomen met hun vrijwilligers geplant. Nu maar hopen op een rijke en gezonde oogst.

Betrokkenheid

IVN heeft bij de Landyn met vrijwilligers en zorgcliënten een tuin op basis van permacultuur aangelegd. Nu zijn ze bezig met een voedselbos. De basis ligt er, maar er is niet genoeg ruimte voor nieuwe boompjes. Dit voedselbos en de tuin met permacultuur wordt gebruikt voor educatie aan kinderen en volwassenen. Op de Landyn wordt samen met de natuur gewerkt en de ontwikkeling biologisch-perma-voedselbos laat mooi zien dat je de natuur steeds meer zijn gang kunt laten gaan. Het voedselbos wordt in het voorjaar onderwerp van studie voor het Kaj Munkcollege, die er een les over maakt voor de basisschoolleerlingen van de Montessori school Floriande die vanaf eind maart komen moestuinieren.

Meer berichten