De Vijfhuizerdijk als een zoekplaat. Vind de eend! PS: bekijk de gehele foto onderaan het artikel.
De Vijfhuizerdijk als een zoekplaat. Vind de eend! PS: bekijk de gehele foto onderaan het artikel. ((Foto: Gerwin Appelman))

Lezersfoto van de Week - De Vijfhuizerdijk 'Up Side Down'

VIJFHUIZEN - De foto van de week is gemaakt door Gerwin Appelman. Hij heeft zijn foto de naam 'Up Side Down' gegeven en nam deze bij de Vijfhuizerdijk.

De foto is eigenlijk verkeerd om. Maar dat is juist het bijzondere eraan, omdat dit bijna niet te zien is.

Gerwin Appelman uit Hoofddorp rijdt regelmatig een rondje op zijn racefiets en heeft daarbij oog voor natuurlijk schoon. Hij schrijft bij zijn foto: "Als je goed kijkt, zie je linksboven een eend zwemmen. Het was windstil en het water was als een spiegel." Alleen de rimpels in het water, veroorzaakt door de eend, bewijzen dat de foto 'andersom' is. Maar de eend zelf staat niet op zijn kop. Dus de fotograaf is in zijn bewerking ook nog aan het spiegelen geweest. Een echte zoekplaat en met recht gekroond tot 'Lezersfoto van de Week'.

Jouw foto

Ook de eretitel 'Foto van de Week' verdienen? Stuur jouw foto, genomen in gemeente Haarlemmermeer, naar redactie.nhm@rodi.nl, vermeld erbij waar jij vandaan komt en waar je jouw foto gemaakt hebt.

Meer berichten