Sinterklaas met zijn pieten op basisschool 't Venne.
Sinterklaas met zijn pieten op basisschool 't Venne. ((Foto: Aangeleverd))

Sint ligt te slapen bij basisschool 't Venne

NIEUW-VENNEP - Een Sinterklaas die ligt te slapen in school; de kinderen op het schoolplein van 't Venne keken raar op toen bleek dat de Goedheiligman een schoonheidsslaapje deed. Voordat het feest kon beginnen, moest de directeur Sint wakker maken. Wat slaperig uit zijn ogen kijkend, maakte hij op 5 december uiteindelijk zijn opwachting.

De kinderen waren blij om de Sint eindelijk te zien en te kunnen begroeten. Eenmaal op het podium werd hij luidkeels toegezongen door de leerlingen, ouders en leerkrachten. Sinterklaas was blij weer in Nieuw-Vennep te zijn. Hij en zijn pieten hadden ook cadeaus voor de school meegenomen: Osmo (Kinderen leren spelenderwijs met een iPad omgaan) en Bambox (Bouwen met stokken).

Sinterklaas kan het zich in deze tijd natuurlijk niet permitteren om ziek te worden en dus ging iedereen na een halfuurtje in de vrieskou te hebben gestaan, naar binnen. Daar trok de Sint met zijn gevolg langs de klassen. Binnen de kortste tijd veranderden de klassen in een grote, maar gezellige puinhoop. De kruidnoten, hartjes en schuimpjes vlogen in het rond.

'Te moeilijke Mick'

In elke groep had Sinterklaas een vriendelijk of grappig woordje klaar voor de kinderen en de leerkracht. Ook de pieten lieten zich gelden. Sint las in zijn grote boek iets over spelling in de klas van meester Mick. Pittige kost, aldus een van de pieten. Hij bombardeerde de meester tot 'Te moeilijke Mick'. Ook kreeg Mick de opdracht, het huiswerk pas vanaf 29 juni mee te geven aan de leerlingen. Sint had ook nog een taalgrapje in huis: "Wat is verleden tijd nou? Dat is toch helemaal niet belangrijk… We leven in het heden!"

Sinterklaas en zijn pieten vertrokken na de lunch. 's Middags werden er bij 't Venne spelletjes gedaan of werd een film gekeken. Zo kwam een heel gezellige dag tot een einde.

Huisbezoek

Voor twee kinderen van 't Venne die donderdag ziek thuis zaten, was er een huisbezoek door de pieten. Dat bezoek viel ontzettend in de smaak.

Meer berichten