VVC redt het ook tegen Oudewater niet

FC VVC.
FC VVC. Foto: PR

NIEUW-VENNEP - FC VVC heeft het niet makkelijk in de derde klasse. Het team van trainer Rick van IJzendoorn ging zaterdag 7 december met liefst 5-1 onderuit in en tegen SV Oudewater.

Marwan moest wegens familieomstandigheden op het laatste moment afhaken. Helaas lieten ook de toeschouwers het afweten. De familie Van Zandwijk was er wel en dat werd zeer gewaardeerd.

VVC begon energiek en was duidelijk sterker. Dit resulteerde in kansen. Aan de andere kant moest doelman Thierry Wesseling zijn klasse laten zien om een achterstand te voorkomen. Na een goede actie tussen de snelle Jamil en Jawad kon laatstgenoemde 0-1 scoren. Daarna speelden beide teams zeer aanvallend en kwamen er verschillende kansen. De thuisploeg wist met een fraaie actie de gelijkmaker te scoren.

Blessureleed

In de pauze kreeg VVC weer te maken met blessureleed. Van IJzendoorn moest de opstelling aanpassen. Dat pakte niet goed uit. Al na enkele minuten kwam Oudewater op gelijke hoogte. Jamil brak snel door en spits Kevin van Vilsteren kopte snoeihard in, echter zijn inzet ging net voor de kruising langs. Het was het laatste wapenfeit voor VVC.

Slap

Oudewater werd steeds sterker en kreeg steeds meer kansen. Na precies een uur spelen, kon doelman Wesseling in eerste instantie de bal nog wegwerken, maar in de rebound werd het alsnog 2-1. En toen het even later 3-1 werd, was het duel beslist. In de 81ste minuut werd het 4-1. De achterhoede van VVC reageerde zeer slap en dat werd bestraft. Van Vilsteren creëerde nog een kans, echter zijn inzet ging langs de verkeerde kant van de paal. In blessuretijd werd het ook nog 5-1.

VVC was opnieuw verslagen. Het team doet het ronduit slecht en de ambities kunnen nog absoluut niet worden waargemaakt dit seizoen. Er is nog één duel te gaan in 2019. Lugdunum komt zaterdag 14 december naar Nieuw-Vennep.