Opnieuw verlies voor KIOS

Het lukt KIOS in de zaal nog niet te winnen.
Het lukt KIOS in de zaal nog niet te winnen. (Foto: Rowin van Diest)

NIEUW-VENNEP - Het is de korfballers van KIOS zaterdag 14 december thuis in de zaal tegen Velocitas ook niet gelukt om te winnen. De wedstrijd ging met 19-24 verloren. Het team van trainer Marc Krook wacht in de zaal nog steeds op haar eerste punt.

Veel trouwe supporters waren ook deze week naar de zaal gekomen om KIOS aan te moedigen. En zij lieten ook luid van zich horen. De tegenstander uit Leiderdorp was er helaas niet van onder de indruk en kwam sterk over.

De eerste 10 minuten ging het goed voor de thuisploeg. Maar na de tussenstand van 5-5 kon de tegenstander te makkelijk uitlopen naar een grote voorsprong. Met rust stond het 6-12. In het tweede bedrijf liet KIOS redelijk spel zien en maakte zeker indruk. De tegenstander bleek echter te sterk en bleef te makkelijk scoren. De arbitrage maakte een aantal omstreden beslissingen die zeker niet in het voordeel van de thuisploeg uitvielen. In de slotfase kon KIOS haar stempel geen seconde meer op het duel drukken.

Winterstop

KIOS staat met het ingaan van de korte winterstop onderaan. De directe concurrenten Roda en Dubbel Zes hebben allebei 2 punten. Het team van Krook is sterk genoeg om ze in 2020 nog in te halen. Op 11 januari is de eerste competitiewedstrijd van 2020, de tegenstander is dan Ondo uit Middelburg dat aan kop staat. Daarna wachten de twee belangrijke confrontaties met Roda en Dubbel Zes. Als daarvan gewonnen wordt, kan de vervelende laatste plek verlaten worden.