DIOS blijft sukkelen

Logo DIOS
Logo DIOS (Foto: PR)

NIEUW-VENNEP - DIOS verloor zondag 15 december de uitwedstrijd tegen Hooglanderveen met 3-0. DIOS probeerde het wel tegen de tegenstander uit provincie Utrecht, maar kon aanvallend geen vuist maken. En dat probleem kwam de afgelopen weken vaker voor.

Als nieuwkomer in de tweede klasse heeft DIOS het de afgelopen maanden niet makkelijk gehad. Na het onverwachte overlijden van trainer Dave Lange op 48-jarige leeftijd raakte het team nog meer van slag. En daar heeft iedereen binnen en buiten de club natuurlijk begrip voor. Inzet is er zeker bij het team, maar de resultaten blijven achter.

Tegen Hooglanderveen ging het in de openingsfase zeker niet slecht. De teams waren aan elkaar gewaagd, en er waren aan beide kanten kleine kansen. In de 25ste minuut kon de thuisploeg scoren. Dat was ook de ruststand.

Knokken

In het tweede bedrijf bleef DIOS lange tijd knokken en geloven in een goed resultaat. De arbiter faalde toen hij een handsbal achterin bij Hooglanderveen niet bestrafte. En terwijl verschillende spelers van DIOS nog aan het protesteren waren, kon de spits van de tegenstander 2-0 scoren. Vanaf dat moment was het iedereen duidelijk dat DIOS met lege handen zou komen te staan. Tien minuten voor tijd werd het nog 3-0.

DIOS gaat in de tweede klasse met 3 punten de winterstop in. De achterstand op de concurrenten FC Weesp en Zeeburgia is 6 punten.