Bloemen voor jubilerend echtpaar Bijvoets-de Krosse

Nieuws
Locoburgemeester Jurgen Nobel bezoekt het echtpaar Bijvoets-de Krosse. Rechts hun zoon.
Locoburgemeester Jurgen Nobel bezoekt het echtpaar Bijvoets-de Krosse. Rechts hun zoon. Jasmijn Fotografeert

RIJSENHOUT - Nog steeds hebben ze een krantenwijk en daarnaast brengen zij ook nog Nieuwsblad Haarlemmermeer rond, meneer en mevrouw Bijvoets-De Krosse zijn al 60 jaar een paar.

Het was maandag 16 december feest in huize Bijvoets-de Krosse. Lambertus Johannes Josephus Bijvoets (Zaandam, 8 maart 1936) en Wilhelmina Johanna de Krosse (Voorst, 27 september 1938) vierden hun 60-jarig huwelijksjubileum. Zij kregen bezoek van locoburgemeester Jurgen Nobel.

Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens de militaire diensttijd van meneer. Er was een dansavond voor de militairen georganiseerd in Apeldoorn en daar was mevrouw met een vriendin aan het dansen.

Actief

Meneer Bijvoets woonde in Koog aan de Zaan bij zijn ouders en mevrouw De Krosse woonde op een kamertje in diezelfde plaats. Na hun huwelijk kregen ze een flat in Amsterdam West. Inmiddels wonen ze al 46 jaar in Rijsenhout. De heer des huizes verrichtte verschillende werkzaamheden, hij was timmerman, heeft als chef bij kruidenier De Gruijter gewerkt, verder bij de spoorwegen en ook nog bij Rijkswaterstaat. Zijn vrouw werkte op verschillende adressen in de huishouding. Nog steeds zit het echtpaar niet stil. Ze staan nog elke dag rond half 5 op om hun krantenwijk te lopen. Ook zijn zij de bezorgers van Nieuwsblad Haarlemmermeer.

De zoon van het echtpaar beschikt over hetzelfde arbeidsepos als zijn ouders en werkt zeven dagen per week. Het echtpaar kreeg drie kinderen. Hun middelste kind is op 42-jarige leeftijd aan slokdarmkanker overleden waarvan het gezin nog steeds verdriet heeft. Het paar kreeg drie kleinkinderen en inmiddels ook al vijf achterkleinkinderen.

Trots

Jurgen Nobel gaf aan heel trots op het echtpaar te zijn en hij had veel respect voor hun actieve leven. Naast de vragen die hij het paar stelde, vuurden de kletsgrage bruid en bruidegom ook op hem diverse vragen af. Ze stelden prangende vragen over het gebrek aan woningen in de regio en spraken met hem over Schiphol. "Al hebben wij hier in Rijsenhout weinig last van vliegtuigen," vertelden zij Nobel. Jurgen Nobel noemde het "Het oog van de storm."