Rijkswaterstaat overhandigt stuk oude Boezembrug Halfweg aan bewoner

Algemeen
Rijkswaterstaat overhandigt stuk oude Boezembrug
Rijkswaterstaat overhandigt stuk oude Boezembrug (Foto: Gerrit Serne)

Vrijdag 17 juli heeft Nienke Bagchus, directeur Netwerkmanagement van Rijkswaterstaat een plaquette van de oude Boezembrug in Halfweg aangeboden aan Klazien Tosseram – de Jager. Op haar 18e verjaardag kreeg Klazien een ernstig auto ongeluk op de brug en de impact op haar leven was enorm. Klazien Tosseram- de Jager: “Het eerste wat ik zag na het ongeluk, waren de stalen noppen van de brug. Ik had vreselijk veel pijn en heb blijvend letsel overgehouden aan het ongeluk. Zoiets blijft altijd bij je. Dat ik vandaag deze plaquette heb ontvangen is voor mij bijzonder waardevol. Als verwerking en tegelijkertijd als een tastbare herinnering aan de brug die mijn leven bepaalde”.

Rijkswaterstaat overhandigt stuk oude Boezembrug Halfweg aan bewoner 


Heftig auto ongeluk op de brug in 1969 bepaalde haar leven 

Toen Klazien Tosseram – de Jager het project De Nieuwe N200 vroeg om een stukje van de brug, ging Rijkswaterstaat hiermee akkoord. “Dit is zo’n bijzonder en heftig verhaal dat we Klazien Tosseram - de Jager graag een van de originele plaquette’s van de brug aanbieden. Het was niet eenvoudig de gedenkplaat er af te krijgen, maar het is gelukt. De plaat is niet helemaal ongeschonden van de brug gekomen, maar gerestaureerd en ingelijst in een speciale standaard zodat hij zowel binnen als buiten kan staan. Het is ontroerend om te zien hoeveel dit moment voor Klazien Tosseram – de Jager betekent en ik ben blij dat we dit voor elkaar hebben gekregen”.

Nieuwe Boezembrug deze zomer klaar
Sinds 8 juni is de nieuwe Boezembrug open voor autoverkeer. Tegelijkertijd sloopt ééN200 de oude noordelijke brug en bouwt het voet- en fietspad op de nieuwe brug verder af. Eind van de zomer is de niewe brug helemaal klaar en kunnen ook voetgangers en fietsers via de nieuwe brug naar de overkant.