Bedrijfslocatie Lijndenhof duurzaam vervoer van goederen

Algemeen
Artist Impression City Logistics Innovation Campus: Somerset.
Artist Impression City Logistics Innovation Campus: Somerset. (Foto: )

BADHOEVEDORP - Lijndenhof wordt een bedrijfslocatie voor duurzaam vervoer van goederen van, naar en binnen de stad. Deze ‘City Logistics Innovation Campus’ (CLIC)?wordt de plek voor alles wat te maken heeft met vernieuwingen voor het bezorgen van producten, zoals het verkeer dat de stad inrijdt voor supermarkten, bedrijven, bouwplaatsen, pakketdiensten en maaltijdbezorgers.

Negentig procent van dit verkeer komt van buiten de stad. En deze bedrijven zitten ook nog eens verspreid. Het doel van CLIC is om het leven in de stad prettiger te maken door: verbetering van de luchtkwaliteit, minder last van geluid, minder verkeer door het samenvoegen van bestellingen, snellere bezorging en minder opstoppingen.

CLIC-hotel

Op Lijndenhof kan door verschillende organisaties worden samengewerkt aan vernieuwende projecten. Om zo het vervoer van goederen van, naar en binnen de stad in de toekomst verder te verbeteren. Een onderdeel hiervan is het CLIC-hotel.

Aan de oostkant komen kleine kantoorgebouwen in een groene omgeving. Dit zorgt voor een goede overgang van Lijndenhof naar de woonwijk Quatrebras. Het Lint, de nieuwe wandel- en fietsroute op de plek van de oude A9, start in Badhoevedorp bij Lijndenhof. Het ongeveer vier kilometer lange Lint loopt van oost naar west door heel Badhoevedorp en verbindt woonbuurten, groen en het centrum met elkaar. Het hotel, het groene gebied en het ontmoetingsplein daartussen kunnen ook door de inwoners en ondernemers van Badhoevedorp gebruikt worden.

Goed voor de economie

Wethouder Mariëtte Sedee, (Ruimtelijke Ordening en verantwoordelijk voor de projecten binnen de gebiedsontwikkeling Badhoevedorp): “CLIC is goed voor de economie van Haarlemmermeer, levert meer banen op en we kunnen kennis opdoen over duurzaam vervoer van goederen. Het sluit aan bij de in 2019 door de gemeente Haarlemmermeer ondertekende Green Deal Zero Emission Stadslogistiek.”