Halfweg maakt zich op voor opening Sugar City

Algemeen
De wegen naar Sugar City worden voor de opening nog even onder handen genomen..
De wegen naar Sugar City worden voor de opening nog even onder handen genomen.. ((Foto: Peter Vreeswijk))

HALFWEG - ‘Amsterdam The Style Outlets’ gaat donderdag 26 november dan eindelijk open. Het was de bedoeling dat de designers outlet eind 2019 open zou gaan, maar dat werd herfst 2020 omdat er verschillende bezwaren waren aangetekend tegen de bouwvergunning.

Maar liefst 115 winkels openen deze maand in de oude suikerfabriek

In totaal openen 115 winkels op de in totaal 19.000 vierkante meter van de oude suikerfabriek. Dat betekent dat het drukker wordt in de buurt. Er komt een parkeerruimte voor 1950 auto’s bij de outlet. Alle verkeer moet natuurlijk zo soepel mogelijk bij het terrein kunnen komen, vandaar dat er nogal wat werkzaamheden zijn om de komst van de verwachte duizenden bezoekers zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Afsluiting N200

Agelopen waren de op- en afritten van de N200 bij het Zwetten viaduct al afgesloten. Aanstaande vrijdagavond 5 november tot maandagochtend 9 november is de onderdoorgang zuidzijde van het Zwetten viaduct afgesloten en daarmee ook de afrit uit Haarlem en de oprit naar Amsterdam.


Van vrijdagavond 12 november tot maandagochtend 16 november is de onderdoorgang noordzijde van het Zwetten viaduct afgesloten en daarmee ook de oprit naar Haarlem en de afrit vanuit Amsterdam.

Werkzaamheden

In het weekend van 21 en 22 november is de N200 richting Haarlem afgesloten tussen het Zwetten viaduct en het Rottepolder plein.

Al deze werkzaamheden houden in, dat er op en afritten worden aangepast, kruispunten anders worden ingericht en verkeerslichten worden geplaatst om straks de outlet goed te kunnen bereiken.

Dus houdt de komende tijd rekening met mogelijke vertragingen vanaf de N200 naar Halfweg en Zwanenburg.