Boekhandel Jaspers klaar voor de feestdagen

Algemeen
Sjoerd Jaspers speelt in op de coronaperiode en maakt het klanten zo gemakkelijk mogelijk.
Sjoerd Jaspers speelt in op de coronaperiode en maakt het klanten zo gemakkelijk mogelijk. ((Foto: pr))

BADHOEVEDORP - Sjoerd Agterhof, sinds twee jaar mede-eigenaar van Boekhandel Jaspers, roept inwoners van Badhoevedorp op bijtijds en lokaal te winkelen voor de feestdagen. Sjoerd Agterhof: ‘Boeken verkopen vind ik het leukste dat er is. Wij zijn heel blij, dat ondanks de corona maatregelen er veel inwoners van Badhoevedorp bij ons kopen, en dat er ook regelmatig gebruik wordt gemaakt van onze service om aan huis te bezorgen’.

Met de feestdagen in aantocht zijn er toch twee dingen die Sjoerd en veel collega’s zorgen baren. De online verkoop van boeken is sinds maart bijna verdubbeld en dat geldt ook voor veel andere branches. De verkoop gaat voor het overgrote deel niet via webshops van lokale winkels zoals www.boekhandeljaspers.nl maar voornamelijk via de grote webreuzen. Ondanks dat Nederlandse boeken een vaste, bij wet geregelde verkoopprijs hebben en overal dezelfde prijs hebben.

Lokale winkels

Wat Sjoerd daarnaast zorgen baart is de piek voor Sinterklaas en Kerst. ‘De weken voor deze feestdagen zijn ontzettend belangrijk voor lokale winkels als de onze. Juist in die periode worden de rustige weken van het jaar goed gemaakt. Nu kunnen er door corona niet teveel mensen tegelijk in de winkel. Daarom de oproep om ruim voor de feestdagen al over cadeaus te willen nadenken. Op doordeweekse dagen is het nu vrijwel altijd nog rustig in de winkelstraat en ook op zaterdagochtend is het nu nog stil in de winkels,’’ aldus Sjoerd.

Boekhandel Jaspers is in ieder geval al helemaal klaar voor een vroege start van de cadeauperiode. Zowel voor Sinterklaas als voor kerst hebben ze al cadeaupapier om alles mooi in te pakken.

Afhalen of bezorgen

Voor wie de deur niet uit wil, bezorgt de boekhandel in Badhoevedorp en omgeving aan huis. Mail daarvoor boekhandel.jaspers@planet.nl of bel 020 6593382. Alle Nederlandse boeken zijn daarnaast ook te bestellen via: www.boekhandeljaspers.nl. Op de website kan de keuze worden gemaakt voor afhalen in de winkel of voor thuisbezorgservice.